Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 238: Ο Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται.

«Ένας λαός – Μια παιδεία» (Δ. Γληνός)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όσον αφορά την εφαρμογή του ΠΔ 152/13 για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:
Α. Το ΠΔ 152/13 σε αυτή την περίοδο δεν εφαρμόζεται.
Β) Οι συναδέλφισσες προϊσταμένες Νηπιαγωγείων που κλήθηκαν από τη σχολική σύμβουλο της εκπαιδευτικής περιφέρειάς μας για αξιολόγηση, λόγω του γεγονότος ότι είχε αναβληθεί η αξιολόγησή τους επειδή πρόσφατα είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους δεν είναι υποχρεωμένες να πάνε στην αξιολόγηση .
Γ) Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους προϊσταμένους ή διευθυντές σχολείων που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά από τους σχολικούς συμβούλους δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε σε καμιά αξιολόγηση.

Δ) Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Το σωματείο καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΥΠΝΗΣΗ. Δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ή εφησυχασμού:

·         η εξαγγελία του ίδιου του νέου πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ότι «Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών» (Στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 3/1).  

·         Ούτε οι δηλώσεις των νέων παραγόντων του υπουργείου παιδείας ότι «θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση, αλλά με ... «αντικειμενικά κριτήρια».

·         Αλλά κυρίως το τι είπε ο Υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κατρούγκαλος, στη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ (30/1/15) : Δήλωσε «υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη». «Γιατί να μη δώσω στους τρεις καλύτερους από τους δέκα κάτι παραπάνω;» αναρωτήθηκε και εξήγγειλε ότι «η συνέντευξη θα διατηρηθεί στη διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά θα μειωθεί η βαρύτητά της». Ακόμα, κάλεσε την ΑΔΕΔΥ «να καταθέσει σχετική πρόταση για την αξιολόγηση, αλλιώς θα προχωρήσει μονομερώς».

Με άλλα λόγια, «Ναι στην αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αυτή να γίνεται με ... «αντικειμενικό» τρόπο, βάσει δεικτών». Λες κι οι «προηγούμενοι» δεν έλεγαν τα ίδια περί «αντικειμενικών κριτηρίων και δεικτών».
Τέτοιες «γενικές αρχές» για την αξιολόγηση ακούσαμε όλες τις φορές που κάποιος προσπαθούσε να επιβάλει την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, της αξιολόγησης, της ταξικής διαφοροποίησης και κατηγοριοποίησης, του «Νέου Σχολείου». «Καλή αξιολόγηση», υπέρ δήθεν των εκπαιδευτικών, των μαθητών, του λαού, ούτε υπήρξε, ούτε και μπορεί να υπάρξει. Κάθε αξιολόγηση, έρχεται να υπηρετήσει τα σχέδια της ΕΕ για το «Νέο Σχολείο» και οδηγεί σε ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Συνεχίζουμε λοιπόν δυνατά ενάντια στο σφαγείο της αξιολόγησης. Ενάντια στο «Νέο Σχολείο». Απαιτούμε την άμεση κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την αξιολόγηση, το «Νέο Σχολείο» και την κατηγοριοποίηση – διαφοροποίηση των σχολείων και των σχολικών προγραμμάτων.

Διεκδικούμε :
Ø  Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν σχολείο για όλα τα Παιδιά.
Ø  Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους- Μαζικούς  διορισμούς τώρα
Ø  Έως 20 μαθητές στο τμήμα
Ø  Ετήσια  Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
Απαιτούμε την κατάργηση νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση στο σύνολό του  και ταυτόχρονα να προχωρήσει τώρα η βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη όλων των εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  
ΑΜΠΑΖΗΣ ΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.