Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 475: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή  ότι αποσύρει την τροπολογία για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών το 2016 – 2017.
Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική γιατί έρχεται κάτω από την πίεση των αγώνων και των μαζικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, όπως εκφράστηκαν και στη Χίο με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία των αναπληρωτών, αναγκάζοντας τελικά την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία  παρά τη στάση της πλειοψηφίας των ηγεσιών ΟΛΜΕ – ΔΟΕ που συμμετέχοντας στον «διάλογο» και υιοθετώντας την γραμμή των νομικών γνωματεύσεων και  συμβουλών προς την κυβέρνηση, της έδωσαν χρόνο και άλλοθι να προχωρά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της εφαρμόζοντας τις προτάσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ .
Με την απόσυρση της τροπολογίας αποδείχθηκε περίτρανα ότι oι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα λεγόμενα νομικά κωλύματα ήταν και είναι το πρόσχημα! Το πρόβλημα των διορισμών και της εκπαίδευσης συνολικότερα είναι πολιτικό - βαθιά ταξικό και όχι νομικό! 
            Όμως αποδείχθηκε ότι και εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη δύναμη!
                        Βέβαια δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός!
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο συνεχίζουν την υλοποίηση της  αντιλαϊκή πολιτική τους παρά τους ελιγμούς που κάνουν!  Τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα είναι εδώ:
·         Το άρθρο 35 που κλείνει νηπιαγωγεία.
·         Οι διατάξεις που κλείνουν τα τμήματα ένταξης και καταργούν την ενισχυτική διδασκαλία.
·         Τα πολυπληθή τμήματα.
·         Τα χιλιάδες κενά που από τον Σεπτέμβρη με την πολιτική των περικοπών η κυβέρνηση για να τα «μειώσει» προχωρά στην κατάργηση των σχολείων Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος και στη δημιουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου,  στο οποίο  μειώνοντας  5 διδακτικές ώρες τη βδομάδα σε κάθε τμήμα  και αφαιρώντας τις 5 ώρες της πρωινής ζώνης  ένα 12θέσιο σχολείο, για παράδειγμα, θα έχει 65 ώρες λιγότερες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 λιγότερους εκπαιδευτικούς, κάτι που σε εθνικό επίπεδο σημαίνει 4000 και πλέον απολύσεις αναπληρωτών στην Α/βάθμια Εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση άλλωστε και με τα άλλα  μέτρα που ετοιμάζεται  να ψηφίσει, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα εργασιακά, τα συνδικαλιστικά, τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Συνάδελφοι,
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι:
1. Είχαμε δίκιο ότι δεν ξεμπερδεύεις εύκολα με αυτή την πολιτική, με μια «τουφεκιά», με μια μόνο κινητοποίηση, αλλά με αγώνα διαρκείας. Απέναντί μας δεν βρίσκεται απλώς μια κυβέρνηση αλλά η πολιτική των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, του κεφαλαίου.
2. Η κυβέρνησή θα προσπαθήσει να ελιχθεί, να αποπροσανατολίσει κάτω από την πίεση που δέχεται. Μέσα από το σωματείο και σε κατεύθυνση σύγκρουσης μπορούμε να αποκαλύψουμε αυτές τις κινήσεις της. Να κάνουμε τους δικούς μας ελιγμούς, για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης.
3. Τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να απομονωθούν οι φωνές που καλούν σε απεργοσπασία, που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
4. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πως μόνο ο ανυποχώρητος σταθερός και συνεπής και συνεχής αγώνας μπορεί να ασκήσει πίεση, να οδηγήσει σε μια σχετική καθυστέρηση της υλοποίησης αντιεκπαιδευτικών - αντεργατικών σχεδιασμών. Η πραγματική δύναμη των εργαζομένων ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί.
Δύναμη, που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.

5. Καθένας και καθεμιά, να απευθυνθεί σε όλους τους συναδέλφους που είναι καλοπροαίρετοι, όμως για δικούς τους λόγους δεν μπαίνουν στη μάχη, διατηρούν επιφυλάξεις, διστάζουν. Να έρθουν κοντά στο Σωματείο, να πουν τη γνώμη τους, να πάρουν μέρος στην οργάνωση του αγώνα γιατί αφορά τα ίδια τους τα συμφέροντα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
 Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για την κάλυψη των κενών στα σχολεία και των μορφωτικών αναγκών των παιδιών, είναι αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης - Ε.Ε. – Κεφαλαίου.
 Όλοι στον αγώνα για την προετοιμασία και την επιτυχία της 48ωρης Απεργίας.
Όλοι στον αγώνα για ΜΟΡΦΩΣΗ–ΔΟΥΛΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
     Πάρτε ΤΩΡΑ πίσω το άρθρο 35 που κλείνει Νηπιαγωγεία.
     Να μην κλείσει κανένα τμήμα ένταξης.
     Μόνιμη και σταθερή δουλειά  με πλήρη δικαιώματα, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
     ΟΧΙ στην ελαστική εργασία τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια.
     Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
     ΟΧΙ στο σχολείο της Αγοράς, της υποχρηματοδότησης και των ταξικών φραγμών  όποιο όνομα και αν του δίνουν κάθε φορά οι κυβερνήσεις.
Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Η εβδομάδα αυτή πρέπει να μετατραπεί σε εβδομάδα παθών για την κυβέρνηση και όχι για τα δικαιώματά μας. Το Σωματείο θα σας κρατάει ενήμερους για τις επόμενες κινήσεις μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.