Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 473: Καλό Πάσχα - καλή δύναμη σε όλους και όλες!

ΘΕΜΑ 1ο: Καλές γιορτές σε όλους και όλες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σωματείο εύχεται καλές γιορτές και καλή ξεκούραση σε όλες και όλους. Το τελευταίο αυτό διάστημα δώσαμε σημαντικούς αγώνες, που αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Ευχόμαστε τις γιορτές όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, να έχουν την ευκαιρία να χαρούν με τις οικογένειές τους, να  ξεκουραστούν, να οπλιστούν με νέα δύναμη. Καλό Πάσχα, καλή ανάσταση και ό,τι επιθυμεί ο καθένας!

Θέμα 2ο: Ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις και αγώνες του Σωματείου

Ολοκληρώθηκε χθεςη τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών στη Χίο, με αφορμή τις διατάξεις της κυβέρνησης για το νέο σύστημα διορισμών αναπληρωτών.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 1 γενική συνέλευση και 2 συσκέψεις από το Σύλλογο δασκάλων. Στη συζήτηση κυριάρχησε η απαίτηση για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τονίστηκε οτι τα μέτρα που αφορούν τους αναπληρωτές δεν είναι ξεκομμένα από το σύνολο της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα ενώ απαντήθηκαν ζητήματα για την αξία του οργανωμένου αγώνα μέσα από το Σωματείο, της πάλης απέναντι στο σύνολο της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο ότι πρόκειται για αγώνα διαρκείας, ανυποχώρητο, που χρειάζεται να μαζικοποιείται κόντρα στη λογική της διάσπασης που καλλιεργεί η κυβέρνησή με βάση της εργασιακές σχέσεις.
Το Σωματείο και οι συνάδελφοι αναπληρωτές τονίζουμε ότι είναι σε επαγρύπνηση μπροστά στη 48ωρη απεργιακή μάχη που προετοιμάζεται μόλις η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα για ψήφιση στην Βουλή. Οι συνάδελφοι θα βρίσκονται ακόμη και μέσα στις γιορτές επί ποδός.

Επισυνάπτονται φωτό





Το ρεπορτάζ από το anaplirwtes.gr:



Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν και σήμερα Πέμπτη 21 Απρίλη αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή σωματείων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και της Πρωτοβουλίας αναπληρωτών.
Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να παρθούν πίσω οι διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που καταδικάζουν χιλιάδες συναδέλφους μας αναπληρωτές στην ανεργία, καταργώντας την προϋπηρεσία, που συνεχίζει την πολιτική της αδιοριστίας όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Διεκδίκησαν να γίνουν μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία και κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς απέναντι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε να κλιμακώσουν τον αγώνα και και να συμμετέχουν μαζικά στη 48ωρη απεργία όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.
Στη συγκέντρωση κααταγγέλθηκε η απαράδεκτη ενέργεια των ηγεσιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να αποκλείσουν από τη συνάντηση με το Υπουργείο τόσο τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών όσο και την Ομοσπονδία Γονεών Αττικής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.