Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 426: Αγώνας να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα! - Να μη μας πιάσουν στον ύπνο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει το χαριστικό χτύπημα στο ασφαλιστικό με τα χειροκροτήματα του κεφαλαίου σε Ελλάδα και ΕΕ. Πάνε να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά, που άφησε στη μέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όλοι εμείς, δεν μπορεί να είμαστε παθητικοί θεατές, ψιθυρίζοντας «πως υπάρχουν και χειρότερα»!
Έχουν ήδη οργανωθεί δυο μεγάλες πανελλαδικές απεργίες με σημαντική συμμετοχή όμως με σχετικά χαμηλή συμμετοχή στο νησί μας (33% και 22% αντίστοιχα - μεγαλύτερη απ’ ότι συνήθως – αλλά σίγουρα αναντίστοιχη της επίθεσης). Σε αυτό το τοπίο, οι αγώνες αυτοί δείχνουν το δρόμο, δείχνουν ότι υπάρχουν αντιστάσεις κόντρα στη μοιρολατρεία, στην υποταγή και τις αυταπάτες, που πρέπει να γιγαντωθούν!
Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις που εκπροσωπεί μετρούν την αντίστασή μας, ή την έλλειψη συμμετοχής στους αγώνες. Γίνεται μάχη, γι’ αυτό και διασπείρουν ότι «γλυτώνουν μισθούς» από την απεργία στην εκπαίδευση, ενώ από την άλλη ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο για να πνίξουν τις απεργίες! Κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τη «συναίνεσή μας», καλούν σε «εθνικές συνεννοήσεις», επιστρατεύουν ωμά ψέμματα ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις και τους μισθούς, όταν έχουν ήδη δρομολογηθεί και ψηφιστεί μέσα στο περασμένο καλοκαίρι τέτοια μέτρα, χωρίς να υπολογίσουμε τι θα φέρει το νέο πακέτο της κυβέρνησης.
Το ασφαλιστικό βέβαια δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.
Ο αγώνας είναι μακρόχρονος και από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης! Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες μέσα από το Σωματείο, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας, με κλειστά τα σχολεία. Ο λαϊκός ξεσηκωμός, η αγωνιστική έκφραση της λαϊκής απογοήτευσης και αγανάκτησης είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Να μην περάσει το νέο έγκλημα! - Να μη μας πιάσουν στον ύπνο!

Μετατρέπουν την ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο με την εργοδοσία και το κράτος να μας κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.
Στην αρχή προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο προτείνοντας τάχα «ισοδύναμα» μέτρα! Τώρα κάθε μέρα λένε κάτι διαφορετικό με στόχο να σκορπίσουν σύγχυση, να δυναμώσουν τη λογική «διαίρει και βασίλευε», να αποκρύψουν τη σφαγή που θα γίνει στο ασφαλιστικό, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην υγεία και την πρόνοια!
Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα νύχια των επιχειρηματιών  της ιδιωτικής ασφάλισης!!!!!!!
Η ιδιωτική υγεία και ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.
Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!
Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αποκρύπτουν το ρόλο της κυβέρνησης, της ΕΕ, σιγοντάρουν τα αντιλαϊκά σχέδια, υποσκάπτοντας τους αγώνες. Προσπαθούν χρόνια να συμβιβάσουν τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσουν τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της κοινωνικής προόδου. Καλούμε τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση.

Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος!
Για εμάς είναι η ζωή μας!
Δε θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!
Όλοι στην πανελλαδική απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!
                                                 Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.