Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

22 Σεπτέμβρη 2013 - Ενημερωτικό 79


                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:            82100
                     Πληροφορίες:             2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης      6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com
Χίος, 22/09/2013
Α.Π.: 296
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου


Ενημερωτικό 79

Θέμα 1: Ενημέρωση για παρεμβάσεις της ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ. 245
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2.  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
3. Μ.Μ.Ε.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει, δίχως να πτοείται στο ελάχιστο από τις διαμαρτυρίες και τις φωνές απελπισίας των εκπαιδευτικών που δοκιμάζονται από την ανάλγητη τακτική του, τις παλινωδίες στο θέμα αποσπάσεων και πρόσληψης εκπαιδευτικών.
Λίγες ώρες μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, το βράδυ της Παρασκευής 27/9/13, ν’ αρνηθεί την απόσπαση ακόμη και σε συναδέλφους με τεράστια προβλήματα  υγείας και αφού άνοιξε άλλον ένα κύκλο  αδικίας με το να διενεργεί, τις όποιες, αποσπάσεις όχι με βάση τα μόρια αλλά με το διαχωρισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε πλεονασματικές και μη, προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών.
Προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών σε περιοχές όπου πριν λίγο είχε αρνηθεί να αποσπάσει εκπαιδευτικούς παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής και δικαίου.
Είχε προηγηθεί βέβαια η απίστευτη διαδικασία της πρόσληψης αναπληρωτών σε πλήρη αναντιστοιχία του αριθμού των προσλήψεων με τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιοχές με πληθώρα αναπληρωτών οι οποίοι στη συνέχεια μετακινήθηκαν. Αλλά δε σταμάτησε εκεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.
Λίγες ημέρες μετά το διασκορπισμό εκατοντάδων μόνιμων δασκάλων εκτός του ΠΥΣΠΕ της οργανικής τους  με το αιτιολογικό ότι «πλεόναζαν» (ελέω του εγγράφου του Υπουργού για τον αριθμό δασκάλων στα Ολοήμερα) το Υπουργείο Παιδείας απέδειξε περίτρανα την αναλγησία που διέπει τις ενέργειές του και τη στόχευσή του στη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε ευέλικτο προσωπικό  προς μετακίνηση.
Προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ για τη στελέχωση των Ολοήμερων Σχολείων.
Στις ίδιες θέσεις απ’ όπου οι «πλεονάζοντες» απομακρύνθηκαν έρχεται τώρα το Υπουργείο και τοποθετεί αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!!!
Είναι ολοφάνερη η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να χτυπήσει τη σταθερή και μόνιμη εργασία και στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι ολοφάνερη η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για τις ολέθριες ενέργειες της, τις οποίες αντιπαλεύει και θα συνεχίσει να αντιπαλεύει με κάθε συνδικαλιστικό και έννομο μέσο.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έστω και τώρα, να διενεργήσει ένα πραγματικό κύκλο αποσπάσεων στα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν. Την καλεί, επίσης, να «αποχαρακτηρίσει» τους εκπαιδευτικούς που χαρακτήρισε «πλεονάζοντες», αφού από τις προσλήψεις αναπληρωτών φαίνεται ότι δεν ήταν όπως από την αρχή υποστήριξε η Δ.Ο.Ε. και να άρει, επιτέλους, όλες τις αδικίες.Προς
1.  Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα πραγματοποιήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων τη Δευτέρα 7/10/2013 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.


Από τη Δ.Ο.Ε.

Αρ. Πρωτ. 244
                     
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Κοιν.
1.  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.


ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Κύριε Υπουργέ,
                Ένα  μήνα μετά την έναρξη των σχολείων εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά εξαιτίας της μη διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων για πρόσληψη νηπιαγωγών.
                Είναι χαρακτηριστικό ότι στη β’ φάση των προσλήψεων αναληρωτών προσλήφθηκαν μόνο 11 νηπιαγωγοί ενώ τα κενά σε όλη τη χώρα είναι εκατοντάδες.
                Ως αιτιολογία παρουσιάζεται η εξάντληση των πιστώσεων απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και η μη διάθεση πιστώσεων απ’ το ΕΣΠΑ, ως τώρα.
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη νηπιαγωγών ώστε να καλυφθουν όλα τα υπάρχοντα κενά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.