Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 348: Ενημέρωση για τη σημερινή κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας αναπληρωτών – ωρομισθίων και Συλλόγων Πρωτοβάθμιας στο υπουργείο Παιδείας



Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας από αναπληρωτές ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στα κενά στην εκπαίδευση, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας να έχουν εκπαιδευτικούς στα σχολειά.
Προηγήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τ. Κουράκη, χωρίς οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να πάρουν σαφείς απαντήσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από το Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, δεν υπήρξαν απαντήσεις για τον αριθμό διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ σε ό,τι αφορά τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, προέκυψε πως το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην απόδοση οργανικής θέσης σε εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όχι όμως στο σύνολο αυτής της κατηγορίας.
«Βρισκόμαστε στα τέλη του Ιούλη κι επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μαζί με τους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι ψηφίζει το 3ο μνημόνιο, τσακίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», σημειώνει η Πρωτοβουλία. Επισημαίνει ότι σήμερα εκκρεμούν μετατάξεις, μεταθέσεις ειδικοτήτων, αποσπάσεις, ενώ υπάρχει πλέον κίνδυνος να γίνουν οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών με βάση την εγκύκλιο Λοβέρδου, δηλαδή χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τα χρόνια 2010-'12 και διπλή μοριοδότηση για τα δυσπρόσιτα και με διετή τιμωρία, όταν οι αδιόριστοι αρνούνται διορισμό γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί που τους στέλνουν. «Κι όλα αυτά τη στιγμή που χιλιάδες αναπληρωτές και αυτό το καλοκαίρι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, γιατί δεν μπαίνουν ούτε στο ταμείο ανεργίας!», απαιτώντας μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Βασικά αιτήματα:
Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων, αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, άδεια ανατροφής τέκνων. Επίσης, να ψηφιστεί τώρα τροπολογία για ένταξη όλων των αναπληρωτών στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και των ετών 2010-'12 καθώς και για διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων.
Σημειώνεται ότι το πλαίσιο αιτημάτων της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων που αποτυπώνεται σε υπόμνημα, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει πάνω από 1.700 υπογραφές αναπληρωτών από όλη την Ελλάδα (μέσα σε αυτές και η επιτροπή αγώνα αναπληρωτών-ωρομισθίων στη Χίο).
Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                              Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.