Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 342: Παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο σας ενημερώνει για την κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας το περασμένο Σάββατο. Ζητήθηκαν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών.
Φαίνεται ότι η συνέχιση της αδιοριστίας, των κενών στα σχολεία, της κινητικότητας των εκπαιδευτικών με τις ανατροπές που αυτή φέρνει στις ζωές χιλιάδων από αυτούς, θα συνεχιστεί και στη νέα σχολική χρονιά.
Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Χρήστο Πιλάλη, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας. Από πλευράς των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ ζητήθηκαν απαντήσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα. Στο αίτημα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, η απάντηση ήταν ότι για τη νέα σχολική χρονιά θα διοριστούν 2.500 - 3.000, την στιγμή που τα κενά υπολογίζονται σε 25.000.
Για τις απαραίτητες πιστώσεις για τους διορισμούς αναπληρωτών το κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί είναι 112 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο ένα τρίτο των αναγκών. Για τα υπόλοιπα χρήματα, το υπουργείο Παιδείας έχει διατυπώσει αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται απάντηση...
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζήτησαν επίσης ένταξη στο ταμείο ανεργίας των 18.000 αναπληρωτών που θα απολυθούν στις 21 Ιούνη, χωρίς να λάβουν κάποια δέσμευση. Θετικές απαντήσεις δεν υπήρξαν ούτε στο αίτημα για αλλαγή του καθεστώτος των αναρρωτικών αδειών καθώς σήμερα οι εκπαιδευτικοί φοβούνται να αρρωστήσουν, ούτε για προσμέτρηση της υπηρεσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές και της προϋπηρεσίας στη Γενική Αγωγή για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50, οι οποίοι έχουν εργαστεί για χρόνια στην Ειδική Αγωγή και κινδυνεύουν σήμερα να αποκλειστούν ουσιαστικά από το να δουλέψουν και στη Γενική και στην Ειδική Αγωγή.
Στην παράσταση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ. Μετά τη συνάντηση καλέστηκαν αναπληρωτές και αδιόριστοι να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η πηγή των στοιχείων είναι από ρεπορτάζ στον 902.gr

Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                              Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.