Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 332: Ενημέρωση του αιρετού Μάρκου Σκούφαλου για την τοποθέτησή του στο ΠΥΣΠΕ Χίου σχετικά με τις ανάγκες στελέχωσης στα σχολεία – Νηπιαγωγεία του νομού.



Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Το Σωματείο σας στέλνει την τοποθέτηση του αιρετού Μάρκου Σκούφαλου κατά τη συζήτηση στο Υπ. Συμβούλιο για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς στο νομό:

«Δεν αμφισβητώ την αποτύπωση θέσεων από τη Δ/νση ωστόσο δεν συμφωνώ , γιατί αποτυπώνει διαχρονικά την πολιτική του υπουργείου ανεξαρτήτως κυβέρνησης, που αφορά στη συνέχιση της ένδειας της Εκπαίδευσης και της υποτίμησης των πραγματικών αναγκών αφού:
  1. Δε στελεχώνει τα σχολεία και νηπιαγωγεία με βάση τις διδακτικές και παιδαγωγικές απαιτήσεις 1:20 σχέση μαθητών – δασκάλων, 1:15 σχέση νηπίων - νηπιαγωγού, αλλά με βάση το 1:25 στα σχολεία, που έγινε 1:28, διατηρείται και που θα οξυνθεί δραματικά από το Σεπτέμβρη από την έλλειψη δασκάλων – νηπιαγωγών και ειδικοτήτων!
  2. Αφήνει τα ολοήμερα στη σχέση 1:50 μέσα σε ένα απαράδεκτο κλίμα για τη λειτουργία τους στοιχειωδώς με δεδομένο το στοιχείο ότι δεν δημιουργεί οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες (Γυναστές, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Εικαστικά) συνεχίζοντας την υποστελέχωσή τους.
  3. Παραμένει στα χαρτιά η στελέχωση της ειδικής αγωγής, ώστε οι οργανικές θέσεις να καταντούν εικονικές! (στις 35 οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή στελεχώθηκαν οι 17 χωρίς να διαφαίνεται η προοπτική προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ειδικής αγωγής καθώς και της μόνιμης πρόσληψης ειδικού επιστημονικού προσωπικού όπως ψυχολόγου, κοιν. Λειτουργού, εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών).
  4. Παραμένει η μη-δημιουργία οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στα ΕΑΕΠ με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν με τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων να φορτώνονται να ανταποκριθούν σε πολλαπλά σχολεία.
  5. Παραμένει η μη-δημιουργία οργανικών θέσεων στα Σχολεία για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας, που μετατάχθηκαν με το πιστόλι στον κρόταφο αλλά και για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που για χρόνια παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.
Γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να ψηφίσω θετικά και να συναινέσω στη συνέχιση της πολιτικής των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων, των εκπαιδευτικών «πολλών ταχυτήτων».
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ (ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΜΕ)»
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                              Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.