Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 341: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ 17/06/2015 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΧΙΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χίου 17/06/2015 ανέδειξε την κρίσιμη πραγματικότητα που βιώνει η εκπαίδευση (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί στα σχολεία του νομού).
Μια πραγματικότητα που διαμορφώνει άσχημες εργασιακές συνθήκες και μεγάλες εκπαιδευτικές προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στο εκπαιδευτικό έργο.
Οι αριθμοί  του πίνακα των κενών οργανικών θέσεων του ΠΥΣΠΕ Χίου (που σας αποστέλλεται) ΠΕ70, ΠΕ60 και ΣΜΕΑΕ Α’ και Β’ Περιοχής, έστω και με βάση το γράμμα του νόμου δείχνουν ότι στη γενική και ειδική αγωγή τα κενά το Σεπτέμβρη θα είναι πολύ μεγάλα.
Η κατάσταση στην Α’ και Β’ Χίου, λόγω της έλλειψης μονίμων διορισμών τα τελευταία 6 χρόνια θα οδηγήσουν σε δυσλειτουργία τα σχολεία και νηπιαγωγεία.
Το σωματείο δε μπορεί να δεχτεί την περεταίρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης στη Χίο.
Δε μπορέι να δεχτεί το Σεμπτέμβρη του 2015 τα σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού να έχουν τεράστια κενά.
Θεωρεί ότι:
Α. Στα σχολεία και νηπιαγωγεία πρέπει να γίνει νέος καταμερισμός οργανικών θέσεων με βάση τη θέση της ΔΟΕ, Α’ και Β’ τάξη ένας δάσκαλος ανά 15 μαθητές, Γ’,Δ’,Ε’,ΣΤ’ ένας δάσκαλος ανά 20 μαθητές. Στα νηπιαγωγεία μία νηπιαγωγός ανά 15 νήπια και απαλλαγή χρόνου εργασίας για τα διευθυντικά καθήκοντα και στο ειδικό σχολείο να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί με βάση τις ανάγκες.
Β. Το ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο και τα ΤΕ του νομού να λειτουργήσουν με μόνιμο διορισμένο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό επιστημονικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Γ. Να δοθούν οργανικές θέσεις στα σχολεία με ολοήμερο τμήμα και με βάση την αναλογία 20 μαθητές ανά εκπαιδευτικό.
Δ. Να δοθούν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης (παιδιά προσφύγων). 


Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                              Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.