Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΠΛΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ!

Θλιβερή εξαίρεση η πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ) της ΔΟΕ!

Ο ηρωικός αγώνας των απεργών της Κόκα – Κόλα στη Θεσσαλονίκη είναι πια γνωστός σε όλη τη χώρα!

Κρατάει εδώ και 18 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2013, όταν η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη και πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία.

Αυτός ο 18μηνος αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και η αποφασιστικότητά τους, συνάντησε την πλατιά και πολύμορφη στήριξη όχι μόνο του λαού της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας.

Από τις 19/2/2015 το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των ηρωικών απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, κάλεσε τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο, να συμπαρασταθούν και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στο απεργιακό τους ταμείο. Ήδη αρκετοί ΣΥΛΛΟΓΟΙ και ΕΛΜΕ ανταποκρίθηκαν κι ο αριθμός τους συνεχώς μεγαλώνει.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η πλειοψηφία [ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ)] του Δ.Σ. της ΔΟΕ!

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 11 Μάρτη τέθηκε για δεύτερη φορά από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ το αίτημα για στήριξη και συμβολική οικονομική ενίσχυση του αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ.

Με λοιδορίες και φτηνές δικαιολογίες, σαν κι αυτές που χρησιμοποιεί η εργοδοσία της πολυεθνικής (δεν υπάρχει απεργία, τι είδους απεργοί είναι αυτοί αφού το εργοστάσιο έκλεισε ...με την ίδια λογική να δώσουμε και στους απολυμένους στον ΟΑΕΔ...) και βέβαια μπόλικο αντικομμουνισμό (να δώσουμε και στους απολυμένους του 902 και του ριζοσπάστη τότε...) η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) αρνήθηκε οποιαδήποτε στήριξη στον αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ. Η συνδικαλιστική τους απρέπεια δεν θα είχε καμιά σημασία, αν δεν αφορούσε σε έναν ολόκληρο κλάδο που έδειξε και δείχνει συνέχεια την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων.

Η ίδια βέβαια πλειοψηφία της ΔΟΕ, που αρνείται την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου ενός ηρωικού αγώνα, πρόθυμα χρηματοδοτεί είτε τη συμμετοχή της ΔΟΕ στην ETUCE (που συνδιαμορφώνει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της ΕΕ) είτε την "έρευνα" και προπαγάνδα πλευρών των καπιταλιστικών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην παιδεία (βιβλία 2006, "νέο" σχολείο, "καλή" αξιολόγηση...). Μια τέτοια πλειοψηφία δε μας κάνει εντύπωση που δεν αντέχει ταξικά σωματεία και αγώνες σύγκρουσης με τα μονοπώλια τύπου κόκα -κόλα!

Το σημερινό συνδικαλιστικό άγος της πλειοψηφίας της ΔΟΕ μόνο οι τοπικοί ΣΥΛΛΟΓΟΙ και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει και μπορούν να το σβήσουν!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ!

ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!

Υ.Γ. Η πλειοψηφία της ΔΟΕ δεν έβγαλε ακόμα ούτε άχνα για τη διείσδυση της πολυεθνικής ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ στα σχολεία, όταν αναλαμβάνει να μερεμετίσει κάποια από αυτά, την ίδια ώρα που στέλνει στην ανεργία τους εργαζόμενούς της!

Αθήνα, Μάρτης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.