Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 530: Διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) και της Παράλληλης Στήριξης (ΠΣ). Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό προσωπικό



Κύριε Υπουργέ,
Στην ακριτική Χίο, 3 μήνες μετά το άνοιγμα των Σχολείων και Νηπιαγωγείων εξακολουθεί  να υπάρχει μεγάλο κενό στο ζήτημα της εκπαίδευση των ΑμεΑ. Αλήθεια, αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η «κανονικότητα στα Σχολεία», όπως προκλητικά είχε δηλώσει ο κ. Φίλης.
Η πραγματικότητα εξακολουθεί να είναι διαφορετική: Εξακολουθούν να λειτουργούν ΤΕ υποβαθμισμένα όπως:
Α) ΤΕ Πυργίου, 3 μέρες την εβδομάδα – Εκπαιδευτικός ΠΕ 71
ΤΕ Νενήτων, 2 φορές την εβδομάδα με την ίδια εκπαιδευτικό!
Β) ΤΕ 4ου Δημοτικού Σχολείου, 3 φορές την εβδομάδα με εκπαιδευτικό ΠΕ 71 και ΤΕ Καρυών, 2 φορές την εβδομάδα και πάλι με την ίδια εκπαιδευτικό.
Γ) ΤΕ 11ου Δημοτικού Σχολείου 3 φορές την εβδομάδα και ΤΕ 9ου Δημοτικού Σχολείου 2 φορές την εβδομάδα, με εκπαιδευτικό ΠΕ 71 και πάλι με την ίδια εκπαιδευτικό.
Αδυνατούμε να δεχτούμε τις προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο στη Χίο, τη στιγμή  που υπάρχουν 30 διαγνώσεις του ΚΕΔΔΥ σε Προσχολική Αγωγή και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αδυνατούμε να δεχτούμε αυτή την κατάσταση. Από παιδαγωγικής και επιστημονικής αντίληψης πρόκειται για απαράδεκτα και πρωτοφανή φαινόμενα που αποκαλύπτουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα του ευαίσθητου τμήματός της, αυτού της Ειδικής Αγωγής.
Είναι αποκαλυτικά:
Τόσο όσο προς τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που ενώ περιμένει ολοκληρωμένη ειδική αντιμετώπιση και εκπαίδευση, με πρόοδο σε κάθε ειδικό πρόβλημα, αντιμετωπίζονται με όρους «κόστους», και «τρεχάλας συναδέλφων», οι οποίοι κατά τα άλλα δίνουν την ψυχή τους για να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα.
Όσο και ως προς τα δικαιώματα ων συναδέλφων μας οι οποίοι για να συμπληρώνουν ωράριο αναγκάζονται κυριολεκτικά να γίνονται κομμάτια. Με κόστος οικονομικό και ψυχολογικό.
Η «σταθερότητα» στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που και πάλι είχε επικαλεστεί η  κυβέρνηση στις αρχές τις χρονιάς για να βάλει συναδέλφους χωρίς ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή να διδάξουν, φαίνεται ότι ήταν μια φούσκα αφού δεν τολμά να διορίσει μόνιμο ειδικό προσωπικό σε αυτόν τον τομέα. Οι προτεραιότητές της για χρήμασε δανειστές, τραπεζίτες και βιομήχανους είναι πάνω απ’όλα!
Ζητάμε από εσάς να μας απαντήσετε τι σκοπεύεται να κάνετε στο ρεαλιστικό, αναγκαίο και άμεσο αίτημά μας για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ΠΕ71 και ΠΕ61 στα ΤΕ των Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.