Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή του αιρετού με την ΕΝΟΤΗΤΑ (Π.Α.ΜΕ), Μάρκου Σκούφαλου, για τις εξελίξεις συγκρότησης του νέου ΔΣΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε για την επιστολή του αιρετού του ΠΥΣΠΕ με την ΕΝΟΤΗΤΑ, Μάρκου Σκούφαλου, όπως μας στάλθηκε: 

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ

Ξεσάλωσαν οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» και η «Συσπείρωση»  σε ειρωνεία και ψεύδη με αφορμή τη συγκρότηση του προεδρείου του συλλόγου μας σε σώμα.
Τις δικές τους δολοπλοκίες , στρεψοδικίες και γονυκλισίες στο σύστημα και στις κυβερνήσεις τους διαχρονικά, προσπαθούν να τις μεταφέρουν στην «Ενότητα» και στο ΠΑΜΕ!
Προτιμούσαν ένα ΔΣ έρμαιο των εξελίξεων, χωρίς καμιά δυνατότητα να αποφασίζει, με έναν πρόεδρο που το μόνο που θα μπορούσε να κρατά θα ήταν το πρωτόκολλο ή ένα σώμα ανυπόληπτο με αντιπρόεδρο και γραμματέα απεργοσπάστες, που τη συμμετοχή τους στον οποιοδήποτε αγώνα θα την αποφάσιζαν οι ίδιοι  και όχι ό,τι «ψυχανεμίζεται» (έτσι ονόμασε ο κ. Δέδες τις αποφάσεις για απεργία) η ΔΟΕ ή η ΑΔΕΔΥ ή το ΔΣ, τα συλλογικά δηλαδή εκλεγμένα όργανα! Γιατί αυτό είναι το νέο!! Το ΕΓΩ. «Εγώ είμαι δάσκαλος, εσείς είστε κόμμα»!  «Εγώ σας αφιέρωσα 2 χρόνια από τη ζωή μου και δεν το αξίζετε!» έλεγε ο αιρετός τους. «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα…» δηλαδή εμάς,τον τρώνε οι κότες», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους. «Είστε δοσίλογοι» αναφέρουν μετερχόμενοι την αθλιότητα στο F/B της παράταξής τους, γιατί αποκαλύπτουμε τον ύπουλο ρόλο τους μέσα στο σύλλογο και την απεργοσπαστική τους τακτική, να μας φτύσουν οι συνάδελφοι παροτρύνει ο…κ. Σαραβάκος (Χαλατσογιάννης), για να εισπράξει τα Like,  από το «νέο αίμα» των μελών των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ. Συγκολλητική ουσία αμφοτέρων των «Ανεξάρτητων» το μίσος και το αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο. 
Πέρα από το απείρου κάλλους ήθος, αναγνωρίζουμε ότι πράγματι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να περάσει η κατάπτυστη αξιολόγηση και τα portfolio μέσα στο σχολείο, για να εφαρμοστούν τα «νέα σχολεία» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι αυτοί που έλειπαν και  λείπουν από οποιαδήποτε κινητοποίηση αφορούσε το σταμάτημα όλων αυτών των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και είναι αυτοί που με θράσος κουνούν αυτάρεσκα το δάκτυλο σε όλους όσους ήταν παρόντες στους αγώνες.
Με θράσος ειρωνεύονται τη λέξη αγώνας και προσπαθούν να αυτοσαρκαστούν ποιοι; Το «νέο αίμα» του πιο παλιού και επικίνδυνου φαινομένου που γεννά το φασισμό. «Έξω τα κόμματα», «Έξω η πολιτική», που καταλήγει  στο ζήτω το σύστημα, ζήτω το εγώ μου, Ζήτω το κίνημα αχταρμάς που παντού χωρά, παντού επιβιώνει!
Αποφεύγουν και θεωρούν  γελοίο ως επιχείρημα την επίκληση του  καταστατικού που θα αναφέρουμε ξανά «…διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μελών με διεκδικήσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, ψηφίσματα, απεργίες, και μ’ όλα τα συνδικαλιστικά μέσα σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ».
Αξιόπιστο και καλό γι αυτούς θα ήταν το ΔΣ μόνο αν συμμετείχαν οι ίδιοι σε διακριτές θέσεις στο ΔΣ και αν καταπίναμε την απεργοσπασία τους την άλλη μέρα των εκλογών, αν κάναμε την πάπια που στις 24 Νοέμβρη ο αιρετός τους και τα δύο μέλη του ΔΣ ήταν απεργοσπάστες και το ίδιο και τα πρωτοπαλίκαρα της «Συσπείρωσης», που στο «επίσημο δημοσιογραφικό τους όργανο»-Chiospress- μας εμπαίζουν όλους, τολμώντας να μιλήσουν για αγώνες και διεκδίκηση.
Ήθελαν να επιλέξουν εκείνοι ποιο πρόεδρο θα προκρίνει η πρώτη σε δύναμη παράταξη και για τον εαυτό τους επέλεγαν τον Αντιπρόεδρο, γιατί η θέση του Γραμματέα εκτός από την ίση ευθύνη με τις υπόλοιπες θέσεις, έχει και «χαμαλίκι», που φαίνεται ότι τους πάει πολύ για να τρέξουν.
Σε τελική ανάλυση μαζί με τη ΔΗΣΥ είχαν την πλειοψηφία! Γιατί δεν ανέλαβαν την προεδρία, όταν εμείς τους προκαλέσαμε από την πρώτη προσπάθεια συγκρότησης σε σώμα του ΔΣ; Λόγω συνδικαλιστικής τιμιότητας ή γιατί ξέρουν ότι  είναι μόνο για «συνδικαλιστικό CLUBBING» και όχι για αγώνες, κόπο , μόχθο και θυσίες στο βωμό της συνδικαλιστικής συνέπειας και δράσης;
Πατάνε στην κρίση που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα, στις χαμηλές προσδοκίες των συναδέλφων μας , στις ρημαγμένες τους ζωές για να τους έχουν άλλοθι για τη δική τους υποταγή, για να τους χρησιμοποιούν στη λογική, ότι αφού δεν απεργούν οι συνάδελφοι , γιατί να απεργήσουμε κι εμείς είτε –ευελιξία γαρ- όταν μας κατηγορείτε ως απεργοσπάστες, κατηγορείτε και την πλειοψηφία των συναδέλφων! Η κουτοπονηριά στο απόγειό της! Όργανο το μπουζούκι , όργανο και ο χωροφύλακας, άρα το μπουζούκι είναι χωροφύλακας!
Ακόμα και για το ταμείο όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εγείρει ζητήματα ευτελή, υπονοούμενα σε ανακοινώσεις τους και όταν προτάθηκαν να το αναλάβουν έστριψαν διά του αρραβώνος επικαλούμενοι τον αποκλεισμό τους από τη θέση του αντιπροέδρου που ήθελαν.
Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του ΔΣ έχυσαν  ποτάμια δηλητήριο για το Γ. Αμπαζή, δεν αποδέχτηκαν να συζητήσουν καν την απεργοσπασία των μελών του ΔΣ και στην Τρίτη συνεδρίαση, «κάνουν πίσω» από τις θέσεις τους-δηλαδή να είναι απεργοσπάστες κατά το δοκούν- και δέχονται να αρχίσουν από δω και μπρος να απεργούν, αλλά όταν βλέπουν ότι η «ΕΝΟΤΗΤΑ»  δεν τσιμπά σε αγωνιστικές μεταλλάξεις της στιγμής, όταν βλέπουν ότι θα συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ με ένα όχι προγραμματικό , αλλά λειτουργικό προεδρείο, τότε δείχνουν το ποιοι πραγματικά είναι!!! Θέτουν άμεσα θέμα αν μπορεί η αναπληρώτρια συνάδελφος του ΠΑΜΕ η Χρυσούλα  Τσαγγάρη να είναι γραμματέας του συλλόγου!!! Τόσο σεβασμός στο πιο αδικημένο κομμάτι του κλάδου από τους κήνσορες της συνδικαλιστικής μας ηθικής.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ», αφού τους αρέσουν οι παροιμίες, δηλώνει ότι «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». Μέσα στο ΔΣ και τις τρεις φορές είπαμε ότι στις διακριτές θέσεις του προεδρείου (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα) πρέπει να βρίσκονται μέλη του ΔΣ που έχουν σαφή δείγματα γραφής αγωνιστικότητας και όχι απεργοσπασίας. Γι αυτό και προτείναμε Πρόεδρο και Γραμματέα από την Ενότητα και Αντιπρόεδρο από τη ΔΗΣΥ, όχι γιατί έχουμε κανένα ιδεολογικό δεσμό – και στο παρελθόν έχουμε συγκρουστεί και τώρα συγκρουόμαστε και μέσα στη ΔΟΕ και μέσα στην ΑΔΕΔΥ και στη Γενική συνέλευση – αλλά γιατί ο συνάδελφος μέλος του ΔΣ της ΔΗΣΥ παρ’ όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές μας αντιθέσεις τυγχάνει επί συναπτά έτη απεργός.
 Ας φρόντιζαν να έχουν συνδικαλιστική τσίπα, ας φρόντιζαν να είναι ως μέλη του ΔΣ και αιρετοί, απεργοί , όπως δεκάδες συνάδελφοι που πέρασαν από αυτά τα όργανα, ας φρόντιζαν να κατανοήσουν ότι ως εκπρόσωποι συναδέλφων, εργαζόμενων, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι απεργοσπάστες. Αν αυτό συνέβαινε, τότε ως «ΕΝΟΤΗΤΑ» δεν θα είχαμε πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο προεδρείο, όπως δεν είχαμε όλα αυτά τα χρόνια που είτε είμαστε πλειοψηφία είτε μειοψηφία ψηφίζαμε και ψηφίζουμε πανελλαδικά αντιπροσωπευτικά προεδρεία για να λειτουργούν τα ΔΣ και όχι για να είναι υπέρ ή κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως προβάλλουν με πλήρη συνδικαλιστική άγνοια. Μακάρι να συνέβαινε αυτό, συνέβη στην προηγούμενη περίοδο στο σύλλογό μας, ήταν θέμα συσχετισμών και έγινε. Μόλις χάθηκε η πλειοψηφία φρόντισαν αυτοί με τους νέους τους συμμάχους –τους δύο πρώην- να μη βγει ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, επειδή έλεγε για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να κουτσουρέψουν την ανακοίνωση για το χτύπημα της συναδέλφου από τους φασίστες!!!
Ξεκαθαρίζουμε και προς τους δύο «Ανεξάρτητους»-εξαρτημένους στο σύστημα! Το μήνυμα ενός ΔΣ σκυμμένου μέχρι τις φτέρνες του, η Ενότητα δεν πρόκειται να το δώσει ΠΟΤΕ. Το οφείλουμε και σε αυτούς που μας ψήφισαν, παίρνοντας σχεδόν όσους ψήφους πήραν οι άλλες τρεις παρατάξεις και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν.  Γι αυτό πήγαμε σε ένα λειτουργικό προεδρείο, γι αυτό αποδείξαμε ότι οι αρχές μας είναι πάνω από τα πρόσωπα, αποσύροντας ένα καταξιωμένο στέλεχος της παράταξής μας προκειμένου το ΔΣ  να διατηρήσει το στοιχειώδες και να μην είναι συνδικαλιστικός περίγελος στο πανελλήνιο.  
Τέλος, ας αφήσουν τα παπατζιλίκια και ας ασχοληθούν αν μπορούν, με τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου. Προχωρά το κουτσούρεμα των μισθών μας , η φοροαφαίμαξη, ο αντιασφαλιστικός νόμος λαιμητόμος, που μας οδηγεί σε δουλειά μέχρι το θάνατο. Έρχεται η «αριστερή» αξιολόγηση, η παιδαγωγική επάρκεια, από τους ανεπαρκείς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , τα νέα συμφωνημένα μέτρα της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Από την άλλη ετοιμάζεται η εναλλακτική της Μητσοτάκειας συνταγής, με νέα δεινά που θα προστεθούν στα τωρινά.
 Οι συνάδελφοι και το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει να σηκωθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του , να βρει το κουράγιο να αντεπιτεθεί. Διαφορετικά η μοίρα μας θα είναι αυτή των Μοιραίων του Βάρναλη, που θα περιμένουν κάποιο θάμα! (μπορεί και like ή tweet)

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΠΑΜΕ)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                       Η γραμματέας

Τσίγκος Στέφανος                               Τσαγγάρη Χρυσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.